Kuvan merkitys ruoan houkuttelevuuteen: Esimerkkejä makkararuokakuvista

Kuva luo meille ruoasta hyvin moniaistisen vaikutelman, jonka perusteella arvioimme sen syömäkelpoisuutta, ravitsemuksellisuutta, yleisesti ottaen teemme ruoasta tai raaka-aineesta ostoperusteen kuvan tai mainoksen välittämän tunteen kautta. Samankaltaisen raaka-aineen voi kuvata hyvin eri tavoin. Kuvan ilme (värit, valot, somisteet ym.) vaikuttavat siihen, miten houkuttelevaksi ruoan koemme. Linkkien takaa löydät eritavoin kuvattuja makkara-aterioita. Kuvia katselemalla voit samalla pohtia seuraavia kysymyksiä:

Millaisia havaintoja ruoasta teemme näköaistimme varassa?

Millaisia päätelmiä ruoasta teemme kuvaan liittyvien materiaalien perusteella? (Kuvan materiaaleja voivat olla esim. astiat, pöytäliinat, koristeet)

Voiko ruoka kuulostaa kuvan perusteella houkuttelevalta?

Teemmekö ruoan tuoksuista päätelmiä värien perusteella?


Makkara-ateria 1

Makkara-ateria 2

Makkara-ateria 3

Makkara-ateria 4

Makkara-ateria 5

Makkara-ateria 6



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti