TUNTORASTI
Tutustukaa muovipusseissa oleviin näytteisiin pelkän
tuntoaistin avulla. Älkää siis avatko pussin suuta liikaa, jotta
ette näe pussin sisältöä.
Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja
kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1.
Miten tuotteet eroavat toisistaan rakenteeltaan?
2. Mitä
ruoka-/raaka-ainetta pusseissa on?
3. Millaisia asioita tuntoaistimme kertoo meille
tuotteen laadusta?
NÄKÖRASTI
Tutustukaa laseissa oleviin näytteisiin pelkän
näköaistin avulla.
Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja
kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1.
Miten tuotteet eroavat toisistaan rakenteeltaan?
2. Mitä
ruoka-ainetta astioissa on?
3. Millaisia havaintoja ruoasta teemme näköaistimme
varassa?
MAKURASTI
Maistakaa kaikkia kolmea pöydällä olevaa
ruokanäytettä. Näytteitä numero 1 ja 2 on varattu yksi pala /
oppilas. Näytettä numero 3 tulee annostella yhden tipan verran
teelusikkaan ja maistaa tuotetta sen jälkeen.
Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja
kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Mistä raaka-aineesta on kysymys?
2. Missä muodoissa raaka-aine on eri näytteissä?
3. Miten näytteiden maut eroavat toisistaan?
HAJURASTI
Haistelkaa pöydällä olevaa kulhoa, jossa on vielä
hetki sitten ollut erästä ruoka-ainetta.
Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja
kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Mitä
ruoka-ainetta astiassa on ollut?
2. Yhdistättekö tuoksun johonkin tiettyyn asiaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti