Aistirastit ohjeistus 1 opetuskokeilu (oppilaille)

TUNTORASTI

Tutustukaa muovipusseissa oleviin näytteisiin pelkän tuntoaistin avulla. Älkää siis avatko pussin suuta liikaa, jotta ette näe pussin sisältöä.

Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Miten tuotteet eroavat toisistaan rakenteeltaan?
2. Mitä ruoka-/raaka-ainetta pusseissa on?
3. Millaisia asioita tuntoaistimme kertoo meille tuotteen laadusta?





NÄKÖRASTI

Tutustukaa laseissa oleviin näytteisiin pelkän näköaistin avulla.

Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Miten tuotteet eroavat toisistaan rakenteeltaan?
2. Mitä ruoka-ainetta astioissa on?
3. Millaisia havaintoja ruoasta teemme näköaistimme varassa?






MAKURASTI

Maistakaa kaikkia kolmea pöydällä olevaa ruokanäytettä. Näytteitä numero 1 ja 2 on varattu yksi pala / oppilas. Näytettä numero 3 tulee annostella yhden tipan verran teelusikkaan ja maistaa tuotetta sen jälkeen.

Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Mistä raaka-aineesta on kysymys?
2. Missä muodoissa raaka-aine on eri näytteissä?
3. Miten näytteiden maut eroavat toisistaan?




HAJURASTI

Haistelkaa pöydällä olevaa kulhoa, jossa on vielä hetki sitten ollut erästä ruoka-ainetta.

Pohtikaa alla olevia kysymyksiä ryhmänne kanssa ja kirjatkaa vastauksenne monisteeseen.
1. Mitä ruoka-ainetta astiassa on ollut?
2. Yhdistättekö tuoksun johonkin tiettyyn asiaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti